۳۰ - ۲فینگِر-دی یا fingerd

در سال ۱۹۷۱، یکی از راه‌هایی که برای تشخیصِ نحوه‌ی ارتباط با همکارها یا بقیه‌ی کسانی که روی یک شبکه‌ی کامپیوتری بودن و اینکه آیا در یک بازه‌ی زمانی مشخص روی شبکه بودن یا نه (معمولاً روی یک بزرگ‌رایانه سرویسِ فینگر بود. ‏‎finger‎‏ در اصل برای به اشتراک گذاشتنِ مشخصات فردیِ ساده‌ای مثل اعدادِ دفتری، آدرس ایمیل، و غیره بود. تا دهه‌ی ۱۹۹۰ که دیگه خیلی‌ها اینترنت داشتن، ‏‎finger‎‏ برای ارسال فایل‌های ‏‎.plan‎‏ یا ‏‎.project‎‏ هم استفاده میشد، و میشه گفت نقشِ یه جور میکروبلاگِ پیش-توئیتری رو بازی می‌کرد.

از دلایلی که از چنین مثالی استفاده می‌کنیم، اینه که یه برنامه‌ی تحتِ وب ِ معمولی نیست، فقط با نوشته سروکار داره، و پروتکل ِ برپایه‌ی متن‌ِش ساده‌ست و بعد از یادگیری، اشکال‌زدایی‌ش آسون‌ه. به چند دلیل، این فصل بیشتر معطوف به Unix/Linux ِه. یعنی کاربرهای ویندوز نمی‌تونن مثال‌ها رو لغت به لغت دنبال کنن. ولی نسخه‌ی نهاییِ فینگر دیمن* باید کار کنه.

*

دیمِن به برنامه‌ای میگن که در پس‌زمینه کار می‌کنه.

نکته‌ای برای کاربران ویندوز

همه‌ی دستوراتِ این فصل برای شما دوستان، کلمه به کلمه کار نمی‌کنن. روی خودِ پروژه می‌تونین کار کنین و بسازین‌ِش، ولی اگه نخواین یه کارخواه ِ فینگر نصب و به واسطه‌ی سیگوین، فینگر دیمن ِتون رو تست کنین، اون موقع باید کارخواه ِ خودتون رو بنویسین.